35.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes a szállítás!

Üdvözöljük webáruházunkban!

A közösségi oldalakon is megtalálhatók vagyunk! 

File:Facebook icon.svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikimedia Commons

Tudástár - Tippek

Milyen illóolajokkal erősítheti magát a Bika jegyben született?

2023.03.11 13:05
Milyen illóolajokkal erősítheti magát a Bika jegyben született?

 

A Bika a zodiákus második jegye, uralkodó bolygója a Vénusz, ezért fontos számára a békesség, a harmónia. Fogékony a művészetek iránt és jó esztétikai érzékkel rendelkezik. Diszharmonikus hatásra viszont könnyen élvhajhász lehet. 


A Kossal sarjadó új élet megőrzésére és megtartására a Bika képes. Feladata a bimbózó új élet védelme, az elkezdődő új élet megtartására óriási energiát fektet, ebből fakad a dolgok megtartásáért való küzdelme. A Bika analógiája Minótaurosz történetéhez társítható. 

A mítosz szerint mielőtt Minószt Kréta királyává avatták volna, jelet kért Poszeidontól, hogy ő vagy fivére lesz-e az uralkodó. Poszeidón Minósznak jósolta a királyságot és ennek jeléül egy fehér bikát küldött, amelyet Minósznak fel kellett volna áldoznia a jóslat beteljesülésekor. Minószt azonban elbűvölte a tengerből előbukkant fehér bika szépsége és ezért egy másik bikát áldozott fel, remélve, hogy Poszeidón nem veszi észre a cserét. Poszeidón haragjában megparancsolta Aphroditénak gerjesszen vágyat Minósz feleségében a bika iránt. A bikával egyesülve a nász eredménye lett Minótaurosz. 

A történetben Minósz a birtoklási vágy, az el nem engedés jelképévé vált, aki a személyes haszonszerzést választotta ahelyett, hogy az isteni akaratnak és a tisztségével járó feladatoknak alárendelte volna magát. 

A Bikát negatív hatások esetén a dolgok pillanatnyi élvezete érdekli, céltalanul birtokol és nehezen válik meg mindentől. Ha egyszer a fejébe vett valamit, nem tudod kiverni belőle, rendkívüli makacsság jellemezheti. Pozitív megélés esetén a birtoklás iránti vágya a magasabb tudás megszerszésére irányul. Mindemellett a Bika jegyében született ember a  "józan paraszti ész" megtestesítője, gyakorlatias gondolkodása erősen a biztonságról, értékállandóságról szól, és "felső szinten" biztonságát hitében találja meg.

    Ha a Bika makacsságát szeretnénk megpuhítani az indiai citromfű aromatikus használatát ajánljuk, de hasznos lehet a kakukkfű is, hogy rugalmasabban kezelje a dolgokat.

    A Bika érzékeny pontja a torok, gyakran van torok- és mandulagyulladásuk, de sokszor előfordul Bika szülöttek esetében anyagcsere betegség is. Érdemes ezért érdemes a vércukor szintet és a pajzsmirigyüket időnként megnézetni.

    A Bika bizony szereti az élvezeteket, emiatt gömbölydedebbek lehetnek. Erre a legjobb megoldás a borsmenta (növeli a telítettség érzését, csökkenti a sóvárgást és az étvágyat), a fahéj (kiegyensúlyozza a vércukorszinet), a grépfrút és a gyömbér (segíti a zsírégetést). Az anyagcsere támogató összetevők komplexen megtalálhatóak a Smart&Sassy kapszulában, amely egyébként a vércukor szint kordában tartásában is segíthet.