35.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes a szállítás!

Üdvözöljük webáruházunkban!

A közösségi oldalakon is megtalálhatók vagyunk! 

File:Facebook icon.svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikimedia Commons

Tudástár - Tippek

 

A Halak az „utolsó” állatövi jegy, de mivel ez egy körforgás, kezdetét veszi egy újabb ciklus. A Halaknál feloldódnak a határok, az Én és a Te között nincs határolófal. Az ego szétárad és megsemmisül, hogy a lélek „feltámadva” egy újabb ciklust kezdhessen a Kossal. Jézus a Halak (precessziós) korszak kezdetén született. (A tavaszponton a Nap a Halak csillagkép előtt kel fel.) A Halak a keresztény szimbolikában Jézus Krisztust jelenti, és a Bibliában is számos helyen felbukkan szimbóluma.

 

A Vízöntő csillagjegy hagyományos uralkodó bolygója a Szaturnusz. Amikor felfedezték az Uránusz bolygót (1781-ben), a Vízöntő állatövi jegyhez sorolták, így analogikusan a Vízöntő uralkodó bolygója lett. A két bolygó az asztrológiában eléggé ellentétes elveket képvisel: a Szaturnusz konzervatív, hagyományörző, a kötelességet képviseli az Uránusz lázadó, újító princípiumával szemben. 

A Bak csillagjegy uralkodó bolygója a Szaturnusz, a mitológiában Kronosz, az idő és a sors istene. A Karma bolygójaként nem tudunk kibújni az általa szabott feladatok alól, a célja, hogy próbára tegye az embert és ezáltal fejlődjön, alázatot, kitartást tanuljon. A jó hír az, hogy amellett, hogy szigorú, de igazságos tanító: arra az útra terel, ahol a legtöbbet fejlődhetünk.

A  Nyilas csillagjegy uralkodó bolygója a Jupiter, amely harmonikusan hitet, optimizmust, nemeslelkű és igazságos jellemet adhat a jegy szülöttjének. A Jupiter a magasabb eszmények felé fordulást segíti: a Nyilas szeretné megtapasztalni a magasabb szellemi világot, felfelé törekszik íjának hegyét követve. 

A Skorpió csillagjegyhez számos sztereotípia kapcsolódik, sokan félreértik jelentését. Igaz, nem áll távol tőle az (ön)pusztító mechanizmus, azonban ez a jegynek már egy diszharmonikus működési formája. Uralkodó bolygója a Plútó (hagyományos ura a Mars), ami a megújulás, transzformáció bolygója. Nem véletlen, hogy a Skorpió csillagjegyet a főnixmadár is jelképezi. A Skorpiók rendkívül véglegetesek, a legnagyobb magasságot és mélységet is megtapasztalják. 

A Mérleg jegyűek uralkodó bolygója a Vénusz, emiatt harmóniára, egyensúlyra törekszik. A társ és társaság iránti igényéből fakadóan könnyen kapcsolódik másokhoz. Az asztrológiai körben nála jelenik meg először a "Te", ő már tudja hogy az egységet az "Én" és a "Te" összekapcsolásával érheti el.

A Szűz jegyűek uralkodó bolygója a Merkúr, emiatt fejlett az intellektusa. Ez a csillagjegy főként racionalitásáról ismert, ám ennél sokkal több is rejlik mögötte.

Az Oroszlán a Tűz jegyek közé tartozik, uralkodó bolygója a Nap.

A Naphoz hasonlóan az élet középpontjának tekinti magát. A zodiákusban nincs büszkébb és királyibb jegy. Szereti, ha elismerik és felnéznek rá. Vezető személyiség, fontos számára mások véleménye. Az Oroszlán melegszívű, nagylelkű, kreatív és önmegvalósító. Viselkedése nemességet rejt, ezért tettei nagyvonalúak és látványosak.

 

A Rák az egyik legérzékenyebb állatövi jegy. Az örökösen változó Hold az uralkodó bolygója – a hangulatai, érzelmei épp ilyen hullámzáson mennek át. Ösztönös jegy, nagyon erős az intuíciója, az vezérli az életben.

 

Az Ikrek az első kettős jegy a zodiákusban. Megismerési vágya csillapíthatatlan, folyamatosan keresi a tapasztalatokat, szeretne minél több dolgot megtudni anélkül, hogy lekötné magát.  Uralkodó bolygója a Merkúr, a görög mitológiában Hermész Zeusz és Maia nimfa gyermeke, az istenek hírnöke. Ez volt legfontosabb rangja, de emellett ő volt a pásztorok, utazók, kereskedők, s az ékesszólás, irodalom, az atlétika és a tolvajok védelmezője. Az olümposziak között közismert volt furfangjáról és ravaszságáról. 

 

A Bika a zodiákus második jegye, uralkodó bolygója a Vénusz, ezért fontos számára a békesség, a harmónia. Fogékony a művészetek iránt és jó esztétikai érzékkel rendelkezik. Diszharmonikus hatásra viszont könnyen élvhajhász lehet. 

A Kos a zodiákus első jegye, minden kezdetet a Kos képvisel. A Kos érdekeltségű emberek állandóan kezdeményeznek, és hatalmas lendülettel vetik bele magukat mindenbe. Nem mindegy azonban, hogy a Kos tüzét milyen módon égeti el, mennyiben veszi figyelembe mások érdekeit. A jegy pozitív megélésében felhasználhatjuk az illóolajok segítségét.

A sok ezer esztendős indiai bölcselet alapján az ember lényegesen több, mint kézzelfogható hús-vér-csont testrészek halmaza. Rendelkezik más, szemmel nem látható, kézzel nem tapintható szervekkel is - az ilyen láthatatlan energiaközpontok a csakrák is, amelyek a gerincoszlop mentén helyezkednek el, a gerinc tövétől a fejtetőig.

 

Milyen illóolajokat vigyük magunkkal ha UTAZUNK a mozgó járműben jelentkező diszkomfort panaszok enyhítésére?

A napégés a bőr károsodása, gyulladása, amely kellemetlen tünetekkel jár. Ha a nap megkapta a bőröd, íme néhány tipp a tünetek enyhítésére.

Webáruházunkban mostantól kedvenc illóolajodhoz kiválaszthatod az illatnak megfelelő kézműves szappant is!

Előfordulhat, hogy a pandémia idején például egy felújítás alkalmával nem tudjuk elkerülni, hogy idegen tartózkodjon az otthonunkban, vagy egy távolabbi rokon látogat el hozzánk. Mit tehetünk ilyenkor a lakásunk levegőjének fertőtlenítésére?

Közeledik a kullancsszezon, ezért érdemes elővigyázatosnak lenni és felkészülni a védekezésre! Ha természetes megoldást keresel, a dōTERRA TerraShield™ Kültéri esszenciális illóolaj-keverék a megfelelő megoldás! 

A dōTERRA illóolajok az iparban használt legmagasabb minőségi, tisztasági és biztonsági követelményeknek megfelelő – CPTG™ (Tanúsított, Tiszta, Letesztelt Minőség) minősítéssel rendelkeznek. Mit is jelent ez? 

Ha nem tudod, mivel lepd meg szeretteidet Húsvétra, van egy különleges ajánlatunk!

Bár az illóolajok alapanyagául szolgáló növények meglehetősen aromásak, még egy kis mennyiségű illóolaj előállításához is jelentős mennyiségű növényi anyagra van szükség.

Az illóolajakat a bőrápolási rutinba is érdemes beépíteni, amelyhez az alábbi leírással szeretnénk segítséget nyújtani.

Az aromaterápiás hajpakolás segít a haj és fejbőr ápolásában. Íme néhány tippünk!

A doTERRA elkötelezett abban, hogy minden alkalommal a legjobb minőségű olajat nyújtsa. Ezért minden doTERRA illóolaj szigorú teszteken megy keresztül, hogy a vásárlók csak a legtisztább, leghatékonyabb olajat kapják.

 

 

Az alábbiakban a dōTERRA Serenity®  és az Adaptiv® illóolaj-keverékek aromaterápiás lehetőségét szeretnénk bemutatni, ha házi kedvenced nyugtalan, szorongó érzésekkel küzd.