35.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes a szállítás!

Üdvözöljük webáruházunkban!

A közösségi oldalakon is megtalálhatók vagyunk! 

File:Facebook icon.svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikimedia Commons

Tudástár - Tippek

Nyáron mindannyian igyekszünk a legjobbat kihozni a hosszú, napsütéses napokból, ám a hőség és a nyári kellemetlenségek megkeseríthetik a szabadtéri élményeket. Szerencsére van egy titkos fegyverünk: az illóolajok! 

 

A Halak az „utolsó” állatövi jegy, de mivel ez egy körforgás, kezdetét veszi egy újabb ciklus. A Halaknál feloldódnak a határok, az Én és a Te között nincs határolófal. Az ego szétárad és megsemmisül, hogy a lélek „feltámadva” egy újabb ciklust kezdhessen a Kossal. Jézus a Halak (precessziós) korszak kezdetén született. (A tavaszponton a Nap a Halak csillagkép előtt kel fel.) A Halak a keresztény szimbolikában Jézus Krisztust jelenti, és a Bibliában is számos helyen felbukkan szimbóluma.

 

A Vízöntő csillagjegy hagyományos uralkodó bolygója a Szaturnusz. Amikor felfedezték az Uránusz bolygót (1781-ben), a Vízöntő állatövi jegyhez sorolták, így analogikusan a Vízöntő uralkodó bolygója lett. A két bolygó az asztrológiában eléggé ellentétes elveket képvisel: a Szaturnusz konzervatív, hagyományörző, a kötelességet képviseli az Uránusz lázadó, újító princípiumával szemben. 

A Bak csillagjegy uralkodó bolygója a Szaturnusz, a mitológiában Kronosz, az idő és a sors istene. A Karma bolygójaként nem tudunk kibújni az általa szabott feladatok alól, a célja, hogy próbára tegye az embert és ezáltal fejlődjön, alázatot, kitartást tanuljon. A jó hír az, hogy amellett, hogy szigorú, de igazságos tanító: arra az útra terel, ahol a legtöbbet fejlődhetünk.

A  Nyilas csillagjegy uralkodó bolygója a Jupiter, amely harmonikusan hitet, optimizmust, nemeslelkű és igazságos jellemet adhat a jegy szülöttjének. A Jupiter a magasabb eszmények felé fordulást segíti: a Nyilas szeretné megtapasztalni a magasabb szellemi világot, felfelé törekszik íjának hegyét követve. 

A Skorpió csillagjegyhez számos sztereotípia kapcsolódik, sokan félreértik jelentését. Igaz, nem áll távol tőle az (ön)pusztító mechanizmus, azonban ez a jegynek már egy diszharmonikus működési formája. Uralkodó bolygója a Plútó (hagyományos ura a Mars), ami a megújulás, transzformáció bolygója. Nem véletlen, hogy a Skorpió csillagjegyet a főnixmadár is jelképezi. A Skorpiók rendkívül véglegetesek, a legnagyobb magasságot és mélységet is megtapasztalják. 

A Mérleg jegyűek uralkodó bolygója a Vénusz, emiatt harmóniára, egyensúlyra törekszik. A társ és társaság iránti igényéből fakadóan könnyen kapcsolódik másokhoz. Az asztrológiai körben nála jelenik meg először a "Te", ő már tudja hogy az egységet az "Én" és a "Te" összekapcsolásával érheti el.

A Szűz jegyűek uralkodó bolygója a Merkúr, emiatt fejlett az intellektusa. Ez a csillagjegy főként racionalitásáról ismert, ám ennél sokkal több is rejlik mögötte.

Az Oroszlán a Tűz jegyek közé tartozik, uralkodó bolygója a Nap.

A Naphoz hasonlóan az élet középpontjának tekinti magát. A zodiákusban nincs büszkébb és királyibb jegy. Szereti, ha elismerik és felnéznek rá. Vezető személyiség, fontos számára mások véleménye. Az Oroszlán melegszívű, nagylelkű, kreatív és önmegvalósító. Viselkedése nemességet rejt, ezért tettei nagyvonalúak és látványosak.

 

A Rák az egyik legérzékenyebb állatövi jegy. Az örökösen változó Hold az uralkodó bolygója – a hangulatai, érzelmei épp ilyen hullámzáson mennek át. Ösztönös jegy, nagyon erős az intuíciója, az vezérli az életben.

 

Az Ikrek az első kettős jegy a zodiákusban. Megismerési vágya csillapíthatatlan, folyamatosan keresi a tapasztalatokat, szeretne minél több dolgot megtudni anélkül, hogy lekötné magát.  Uralkodó bolygója a Merkúr, a görög mitológiában Hermész Zeusz és Maia nimfa gyermeke, az istenek hírnöke. Ez volt legfontosabb rangja, de emellett ő volt a pásztorok, utazók, kereskedők, s az ékesszólás, irodalom, az atlétika és a tolvajok védelmezője. Az olümposziak között közismert volt furfangjáról és ravaszságáról. 

 

A Bika a zodiákus második jegye, uralkodó bolygója a Vénusz, ezért fontos számára a békesség, a harmónia. Fogékony a művészetek iránt és jó esztétikai érzékkel rendelkezik. Diszharmonikus hatásra viszont könnyen élvhajhász lehet. 

A Kos a zodiákus első jegye, minden kezdetet a Kos képvisel. A Kos érdekeltségű emberek állandóan kezdeményeznek, és hatalmas lendülettel vetik bele magukat mindenbe. Nem mindegy azonban, hogy a Kos tüzét milyen módon égeti el, mennyiben veszi figyelembe mások érdekeit. A jegy pozitív megélésében felhasználhatjuk az illóolajok segítségét.

A sok ezer esztendős indiai bölcselet alapján az ember lényegesen több, mint kézzelfogható hús-vér-csont testrészek halmaza. Rendelkezik más, szemmel nem látható, kézzel nem tapintható szervekkel is - az ilyen láthatatlan energiaközpontok a csakrák is, amelyek a gerincoszlop mentén helyezkednek el, a gerinc tövétől a fejtetőig.

 

Milyen illóolajokat vigyük magunkkal ha UTAZUNK a mozgó járműben jelentkező diszkomfort panaszok enyhítésére?

A nyári napfény és a szabadban töltött idő örömei közé tartozik, de sajnos a túlzott napozás gyakran vezethet napégéshez. A bőr kipirosodása, fájdalma és gyulladása kellemetlen következményekkel járhat. Szerencsére számos természetes illóolaj áll rendelkezésre, amelyek segíthetnek enyhíteni a napégés tüneteit és gyorsíthatják a gyógyulási folyamatot.

A COVID-ból gyógyultak többsége hamar visszanyerik szaglásukat, de vannak, akik jóval hosszabb ideig nem éreznek úgy szagokat, mint a megbetegedés előtt. A szaglás képességének visszaszerzésére segítségünkre lehet az erre kifejlesztett un. szaglástréning alkalmazása.

Azoknak, akik szeretnék hosszú ideig megőrizni fiatalos megjelenésüket, fiatalítani bőrüket elengedhetetlen valamilyen arcszérum használata. Bejegyzésünkben az érett bőrtípus kezeléséhez szeretnénk segítséget nyújtani.

Előfordulhat, hogy a pandémia idején például egy felújítás alkalmával nem tudjuk elkerülni, hogy idegen tartózkodjon az otthonunkban, vagy egy távolabbi rokon látogat el hozzánk. Mit tehetünk ilyenkor a lakásunk levegőjének fertőtlenítésére?

Közeledik a kullancsszezon, ezért érdemes elővigyázatosnak lenni és felkészülni a védekezésre! Ha természetes megoldást keresel, a dōTERRA TerraShield™ Kültéri esszenciális illóolaj-keverék a megfelelő megoldás! 

A dōTERRA illóolajok az iparban használt legmagasabb minőségi, tisztasági és biztonsági követelményeknek megfelelő – CPTG™ (Tanúsított, Tiszta, Letesztelt Minőség) minősítéssel rendelkeznek. Mit is jelent ez? 

Bár az illóolajok alapanyagául szolgáló növények meglehetősen aromásak, még egy kis mennyiségű illóolaj előállításához is jelentős mennyiségű növényi anyagra van szükség.

Az illóolajakat a bőrápolási rutinba is érdemes beépíteni, amelyhez az alábbi leírással szeretnénk segítséget nyújtani.

Az aromaterápiás hajpakolás segít a haj és fejbőr ápolásában. Íme néhány tippünk!

A doTERRA elkötelezett abban, hogy minden alkalommal a legjobb minőségű olajat nyújtsa. Ezért minden doTERRA illóolaj szigorú teszteken megy keresztül, hogy a vásárlók csak a legtisztább, leghatékonyabb olajat kapják.

 

 

A narancsbőr (cellulitisz) a nők nagy része számára problémás terület, ilyenkor a bőr a narancs héjára emlékeztető struktúrájú. A narancsbőr lényegében a comb, fenék, csípő kötőszöveteiben elraktározott és felhalmozott zsírtartalék.

 

Az alábbiakban a dōTERRA Serenity®  és az Adaptiv® illóolaj-keverékek aromaterápiás lehetőségét szeretnénk bemutatni, ha házi kedvenced nyugtalan, szorongó érzésekkel küzd.