25.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes a szállítás!

Üdvözöljük webáruházunkban!

Tudástár - Tippek

A Szűz jegyűek uralkodó bolygója a Merkúr, emiatt fejlett az intellektusa. Ez a csillagjegy főként racionalitásáról ismert, ám ennél sokkal több is rejlik mögötte.

Az Oroszlán a Tűz jegyek közé tartozik, uralkodó bolygója a Nap.

A Naphoz hasonlóan az élet középpontjának tekinti magát. A zodiákusban nincs büszkébb és királyibb jegy. Szereti, ha elismerik és felnéznek rá. Vezető személyiség, fontos számára mások véleménye. Az Oroszlán melegszívű, nagylelkű, kreatív és önmegvalósító. Viselkedése nemességet rejt, ezért tettei nagyvonalúak és látványosak.

A Rák az egyik legérzékenyebb állatövi jegy. Az örökösen változó Hold az uralkodó bolygója – a hangulatai, érzelmei épp ilyen hullámzáson mennek át. Ösztönös jegy, nagyon erős az intuíciója, az vezérli az életben.

Az Ikrek az első kettős jegy a zodiákusban, megismerési vágya csillapíthatatlan. Folyamatosan keresi a tapasztalatokat, szeretne minél több dolgot megtudni anélkül, hogy lekötné magát.  Uralkodó bolygója a Merkúr, a görög mitológiában Hermész Zeusz és Maia nimfa gyermeke, az istenek hírnöke. Ez volt legfontosabb rangja, de emellett ő volt a pásztorok, utazók, kereskedők, s az ékesszólás, irodalom, az atlétika és a tolvajok védelmezője. Ezek mellett közismert volt az olümposziak között furfangjáról és ravaszságáról. 

A Bika a zodiákus második jegye, uralkodó bolygója a Vénusz, ezért fontos számára a békesség, a harmónia. Fogékony a művészetek iránt és jó esztétikai érzékkel rendelkezik. Diszharmonikus hatásra viszont könnyen élvhajhász lehet. 

A Kos a zodiákus első jegye, minden kezdetet a Kos képvisel. A Kos érdekeltségű emberek állandóan kezdeményeznek, és hatalmas lendülettel vetik bele magukat mindenbe. Nem mindegy azonban, hogy a Kos tüzét milyen módon égeti el, mennyiben veszi figyelembe mások érdekeit. A jegy pozitív megélésében felhasználhatjuk az illóolajok segítségét.

A sok ezer esztendős indiai bölcselet alapján az ember lényegesen több, mint kézzelfogható hús-vér-csont testrészek halmaza. Rendelkezik más, szemmel nem látható, kézzel nem tapintható szervekkel is - az ilyen láthatatlan energiaközpontok a csakrák is, amelyek a gerincoszlop mentén helyezkednek el, a gerinc tövétől a fejtetőig.

 

Milyen illóolajokat vigyük magunkkal ha UTAZUNK a mozgó járműben jelentkező diszkomfort panaszok enyhítésére?

Eléggé kellemetlen tud lenne, ha herpesz jelenik meg az ajkunkon, pláne ha társasági eseményre van meghívásunk, vagy éppen randira készülünk.

 

napégés a bőr károsodása, gyulladása, amely kellemetlen tünetekkel jár. Ha a nap megkapta a bőröd, íme néhány tipp a tünetek enyhítésére.

A COVID–19-ből gyógyultak többsége hamar visszanyerik szaglásukat, de vannak, akik jóval hosszabb ideig nem éreznek úgy szagokat, mint a megbetegedés előtt. A szaglás képességének visszaszerzésére segítségünkre lehet az erre kifejlesztett un. szaglástréning alkalmazása.

A Wintergreen (kúszó fajdbogyó) illóolaj fő kémiai összetevője a metil-szalicilát.
A metil-szalicilát egy ritka szerves vegyi anyag, amely természetesen csak két növényben található meg világszerte - a nyírfában és a télizöld növényekben.

Azoknak, akik szeretnék hosszú ideig megőrizni fiatalos megjelenésüket, fiatalítani bőrüket elengedhetetlen valamilyen arcszérum használata. Bejegyzésünkban az érett bőrtípus kezeléséhez szeretnénk segítséget nyújtani.

A hólyaghurut vagy „felfázás”, a hólyag gyulladása, amelyet általában bakteriális fertőzés okoz. Milyen illóolajak lehetnek hatékonyak a tünetek enyhítésére? 

 

 

Webáruházunkban mostantól kedvenc illóolajodhoz kiválaszthatod az illatnak megfelelő kézműves szappant is!

Előfordulhat, hogy a pandémia idején például egy felújítás alkalmával nem tudjuk elkerülni, hogy idegen tartózkodjon az otthonunkban, vagy egy távolabbi rokon látogat el hozzánk. Mit tehetünk ilyenkor a lakásunk levegőjének fertőtlenítésére?

Közeledik a kullancsszezon, ezért érdemes elővigyázatosnak lenni és felkészülni a védekezésre! Ha természetes megoldást keresel, a dōTERRA TerraShield™ Kültéri esszenciális illóolaj-keverék a megfelelő megoldás! 

A dōTERRA illóolajok az iparban használt legmagasabb minőségi, tisztasági és biztonsági követelményeknek megfelelő – CPTG™ (Tanúsított, Tiszta, Letesztelt Minőség) minősítéssel rendelkeznek. Mit is jelent ez? 

Tudtad, hogy a Copaiba esszenciális illóolaj az immun- és idegrendszerre legalább olyan jótékonyan hat, mint a kannabisz olaj?
Ha nem tudod, mivel lepd meg szeretteidet Húsvétra, van egy különleges ajánlatunk!

A levendula az egyik legsokoldalúbban használt gyógynövény: illatszerként való felhasználásán túl számos gyógyászai felhasználása is ismert, nagyon jó nyugtató, gyulladáscsökkentő és sejtregeneráló

Nem mindegy, hogy milyen jellegű köhögésre keresünk gyógyírt: az un. száraz köhögés esetén a köhögés csillapítása, a fokozott nyáktermelődéssel járó köhögés esetén a nyák feloldását, eltávolítását elősegítő köptető hatású szerek alkalmazása javasolt.

Bár az illóolajok alapanyagául szolgáló növények meglehetősen aromásak, még egy kis mennyiségű illóolaj előállításához is jelentős mennyiségű növényi anyagra van szükség.

A fahéj és a kasszia is egyaránt a babérlevél unokatestvére, vagyis a babérfélék családjába tartozik. A kémiai összetevők eltérő koncentrációja miatt a két illóolaj terápiás területe részben eltérő.

 

 

 

A citromolaj mind fiziológiás, mind pedig pszichés felhasználását tekintve kiváló aromaterápiás alapolaj.

Párologtatva kisgyerekek számára is biztonságosan alkalmazható. A bőrön történő felhasználása azonban elővigyázatosságot igényel, mivel fotoszenzibilizáló (napérzékenyítő) hatású. Emiatt használata előtt és után 24 órával nem javasolt a napozás, szoláriumozás vagy erős napfénynek való kitettség.

A Geránium (Pelargonium graveolens) bőrre gyakorolt jótékony hatásain túl különösen fontos kísérője a női létnek, a hormonrendszerre gyakorolt kiegyensúlyozó hatásának köszönhetően. 

Az illóolajakat a bőrápolási rutinba is érdemes beépíteni, amelyhez az alábbi leírással szeretnénk segítséget nyújtani.

Az aromaterápiás hajpakolás segít a haj és fejbőr ápolásában. Íme néhány tippünk!

A doTERRA elkötelezett abban, hogy minden alkalommal a legjobb minőségű olajat nyújtsa. Ezért minden doTERRA illóolaj szigorú teszteken megy keresztül, hogy a vásárlók csak a legtisztább, leghatékonyabb olajat kapják.

 

 

A narancsbőr (cellulitisz) a nők nagy része számára problémás terület, ilyenkor a bőr a narancs héjára emlékeztető struktúrájú. A narancsbőr lényegében a comb, fenék, csípő kötőszöveteiben elraktározott és felhalmozott zsírtartalék.

Milyen illóolajat vethetünk be a narancsbőr ellen?

A gyömbér több ezer éve ismert gyógy- és fűszernövény. Hányáscsillapító hatását kínai matrózok már évszázadokkal ezelőtt megfigyelték.

A szakirodalom számos hatását említi, javasolják légúti betegségek, ízületi és emésztőrendszeri panaszok kellemetlen tüneteinek enyhítésére is.

Az eukaliptuszok nemzettsége számos az aromaterápia számára fontos fajtát vonultat fel, amelyek közül most az Eucalyptus radiata illóolaj jótékony hatását mutatjuk be, amely az egyik legértékesebb eukaliptusz fajta.

 

A tömjén az emberiség egyik legősibb kereskedelmi és luxuscikke volt. Már az ókori egyiptomiak és főniciaiak is ismerték és vallási szertartásaikon füstölőszerként használták a meditatív és spirituális állapot elérésére. A tömjén számos jótékony hatásokkal rendelkezik.

Az alábbiakban a dōTERRA Serenity®  és az Adaptiv® illóolaj-keverékek aromaterápiás lehetőségét szeretnénk bemutatni, ha házi kedvenced nyugtalan, szorongó érzésekkel küzd.