25.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes a szállítás!

Üdvözöljük webáruházunkban!

A közösségi oldalakon is megtalálhatók vagyunk! 

File:Facebook icon.svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikimedia Commons

Tudástár - Tippek

A sokoldalú Ikrek számára ajánlható illóolajok

2023.03.11 11:05
A sokoldalú Ikrek számára ajánlható illóolajok

 

Az Ikrek az első kettős jegy a zodiákusban. Megismerési vágya csillapíthatatlan, folyamatosan keresi a tapasztalatokat, szeretne minél több dolgot megtudni anélkül, hogy lekötné magát.  Uralkodó bolygója a Merkúr, a görög mitológiában Hermész Zeusz és Maia nimfa gyermeke, az istenek hírnöke. Ez volt legfontosabb rangja, de emellett ő volt a pásztorok, utazók, kereskedők, s az ékesszólás, irodalom, az atlétika és a tolvajok védelmezője. Az olümposziak között közismert volt furfangjáról és ravaszságáról. 

Az Ikrek jegyűek rendkívül sokoldalúak, egyszerrre többminden érdekli őket. Pozitív állások esetén átlagon felüli szellemi és tanulási képességekkel rendelkeznek. Nagyon jó írás- és előadókészség jellemző rá. Vigyáznia kell, hogy tudásszomja nehogy szétforgácsolja az erejét. Az Ikreknek a koncentrációban, az összeszedettségben a citrom, borsmenta és teafa illóolajok aromatikus használata segíthet.

Az Ikrek közvetítőként megpróbálja összehozni az ellentéteket, egyszerre akarja képviselni minkét oldalt, így aztán két szélsőség között ingadozhat, ami állhatatlanná teheti.

Az Ikrek csillagképhez kapcsolódó legismertebb testvérpár Castor és Pollux. Tyndareos spártai király felesége, Léda gyermekei voltak, egyiküket Zeusz nemzette a másikat Tyndareosz. Ezért Castor halandóként született, Pollux pedig halhatatlanként. Egy vita mitatt Castor életét vesztette és Polluxot annyira lesújtjotta testvére halála, hogy le akart mondani halhatatlanságáról. Zeusz végül megszánta az ikreket, így megosztozhattak a halhatatlanságon, de egyik napot az alvilágban, a másik napot az Olümposzon kellett tölteniük. Az Ikrek csillagképe a polaritás ciklikus megtapasztalását képviseli, a magasság és mélység, fény és árnyék megtapasztalásával. A mítoszokban Romolus és Remus, Káin és Ábel történetében az egyik iker a fényt, a jót, a másik a sötétséget, gonoszt személyesíti meg. Ezekben a történetekben az árnyékkal, az ellentétpárral való konfliktus jelenik meg. Ha nem vagyunk képesek szembenézni saját árnyoldalunkkal, a negatív  tulajdonságainkat elfojtjuk és lehasítjuk, óhatatlanul kivetítjük másokra. A feladat az Ikrek számára az ellentétek kibékítése, tudatos integrálása, mert mindkét oldal nélkülözhetetlen a személyiség számára és enélkül mások elfogadása sem lehetséges. 

Az Ikrek hajlamosak lehetnek reumára, ízületi gyulladásra, amelyre a ciprus illóolajat ajánljuk. Bemasszírozva támogatja a véráramlás az izmokhoz és kötőszövethez, csökkenti a fájdalmat és a görcsöket.

A légzés analógiája szintén a Merkúré, így többször előfordulhatnak az Ikreknél légúti megbetegedések. Amellett, hogy támogatja a légzőrendszer egészségét az Air és Air-X véd a szezonális megbetegedésekkel szemben is.