35.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes a szállítás!

Üdvözöljük webáruházunkban!

A közösségi oldalakon is megtalálhatók vagyunk! 

File:Facebook icon.svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikimedia Commons

Tudástár - Tippek

Tippek Oroszlán jegyűek részére

2023.08.16 11:05
Tippek Oroszlán jegyűek részére

Az Oroszlán a Tűz jegyek közé tartozik, uralkodó bolygója a Nap.

A Naphoz hasonlóan az élet középpontjának tekinti magát. A zodiákusban nincs büszkébb és királyibb jegy. Szereti, ha elismerik és felnéznek rá. Vezető személyiség, fontos számára mások véleménye. Az Oroszlán melegszívű, nagylelkű, kreatív és önmegvalósító. Viselkedése nemességet rejt, ezért tettei nagyvonalúak és látványosak.

Az Oroszlán az elért dolgokhoz kötődni, ragaszkodni fog. Amit elért, meg szeretné tartani, nem mond le róla. Nem harcol, a vezető, központi szerepét magától értetődőnek, természetesnek tartja. Az oroszláni energiákat irányító, vezető, összetartó szerepekben tudja jól hasznosítani. Gyengéje a hiúság és a zsarnoki hajlam. 

A görög mitológiai hős Héraklésznek (Herkules) tíz próbatételt kellett kiállnia, hogy elnyerje a halhatatlanságot. Az első feladata az volt, hogy ölje meg a nemeai oroszlánt, ami Nemea egész vidékét rettegésben tartotta. Kétszer akkora volt, mint a többi oroszlán, és mivel Héra sebezhetetlenné tette, bőrén nem hatoltak át a nyilak. Héraklész kifigyelte az állat rejtekhelyét, hatalmas dorongjával rávetette magát, egy óriási ütéssel elkábította, majd megfojtotta. Az állat tetemét megnyúzta és ettől fogva magán viselte. E kaland emlékére került az égre az Oroszlán csillagkép. A történet a megzabolázott szenvedélyek motívuma, az állati természetünkkel való kibékülés. Azzal, hogy Herkules magára ölti az elpusztított oroszlán bőrét az ösztönök urává válik. 

 

Az Oroszlán egyik feladata az, hogy szenvedélyét legyőzze, mert aki nem képes megzabolázni saját tüzes impulzusait, az másokat sem képes irányítani. Ha ezt felismeri, akkor megtapasztalhatja a valódi fennsőbbséget és tiszteletet. Ez magadja azt a méltóságot, ami az Oroszlánt élteli és amire vágyik. Az Oroszlán egyik jelmondata: Úrrá lenni és uralkodni. 

Az Oroszlán testrészei: a szívtájék és a szív, a hátgerinc, vérkeringés. Az Mivel az Oroszlán a lelki sérüléseket nagyon a szívére veszi, fokozott a szív- és keringési betegségek rizikója és könnyebben előfordulhat nála krónikus hátfájás.  A magas vérnyomás ellen az ilang-ilang illóolaja segíhet (tarkóra masszírozva, tenyérből inhalálva), a vérkeringés stimulálására a ciprusos, hát- és derékfájásra a római kamillás masszázs ajánlott.