35.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes a szállítás!

Üdvözöljük webáruházunkban!

A közösségi oldalakon is megtalálhatók vagyunk! 

File:Facebook icon.svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikimedia Commons

Tudástár - Tippek

A Szűz jegyűek illóolajai

2023.08.16 11:05
A Szűz jegyűek illóolajai

A Szűz jegyűek uralkodó bolygója a Merkúr, emiatt fejlett az intellektusa. Ez a csillagjegy főként racionalitásáról ismert, ám ennél sokkal több is rejlik mögötte.

A Szűznél megjelenik a szellem, ő már el tud szakadni az anyag megszerzésének vágyától, a birtoklási vágyak sem hajtják. Az anyag megismerésére, megtapasztalására törekszik, rendszerez, analizál, viszonyít, kísérletez az anyaggal. Számára csak az létezik, amit megtapasztal, amit ő maga is átél. Gyengéje, hogy mindent megkérdőjelez, túlságos kritikai érzékéből adódóan mindig a negatív oldalt látja. 

A Szűz felkészül minden eshetőségre, semmit sem bíz a véletlenre, mert így érzi magát biztonságban. Emiatt jellemző rá a túlzott rendszeretet is.

Ide kapcsolódik Astraea mitológia története. Az igazságosság, az ártatlanság és a precizitás szűz istennője volt az utolsó halhatatlan, aki az aranykorban élt együtt az emberekkel. Az emberiség romlásával a világ kaotikus állapotba került, Astraea elhagyta a földet és az emberiség gonoszsága elől menekülve felment a mennybe, hogy a Szűz csillagképévé váljon. A mítosz szerint Astraea egy napon visszatér a Földre, és magával hozza az utópisztikus aranykor visszatérését. Astraea emberiségtől való viszolygása a káosztól való viszonygás, egyben a természeti törvények megszemélyesítője, amely a Szűz archetípusos képe. A Szűz karakterének másik jellemzője az a kettősség, amely szűzi mivoltából és a testen keresztüli megtapasztalás szükségességéből fakad - ezt Perszephoné története testesít meg. Gyakran kell szembenéznie azzal a kérdéssel, hogy a társadalmilag elfogadott normák szerint, vagy önmagához hűen cselekszik. 

A Szűz legnagyobb feladata, hogy megtalálja az egyensúlyt a megfelelni vágyás és a hibázás lehetőségét magában hordozó megtapasztalás között. Nem szabad hagynia, hogy félelmei gátat szabnak a cselekedeteinek. Meg kell látnia azt, hogy a hibákban a fejlődés lehetősége rejlik. 

A Szűz csillagjegyűek gyenge pontja az emésztőrendszer, a túlzott aggodalmaskodás miatt pszichés eredetű emésztési problémák, gyomorfekély jelentkezhet nála. Érdemes az étkezésére odafigyelnie. Fontos nála is a pozitív gondolkodás, hogy ne legyen túlságosan kritikus, és lássa meg a dolgok szépségét.

Az idegesség, stressz miatti gyomorideg panaszokra a kardamom, az emésztés segítésére a gyömbér, borsmenta, koriandermag ajánlott. A szorongás, túlterheltség csökkentésére, mentális fáradtságra a bazsalikom és rozmaring illóolajok aromatikus használata javasolható.