35.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes a szállítás!

Üdvözöljük webáruházunkban!

A közösségi oldalakon is megtalálhatók vagyunk! 

File:Facebook icon.svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikimedia Commons

Tudástár - Tippek

A Mérleg harmóniáját segítendő olajok

2023.08.16 11:05
A Mérleg harmóniáját segítendő olajok

A Mérleg jegyűek uralkodó bolygója a Vénusz, emiatt harmóniára, egyensúlyra törekszik. A társ és társaság iránti igényéből fakadóan könnyen kapcsolódik másokhoz. Az asztrológiai körben nála jelenik meg először a "Te", ő már tudja hogy az egységet az "Én" és a "Te" összekapcsolásával érheti el.

A Mérleg könnyen elfogadtatja magát a külvilággal. Harmonikus kapcsolatok kialakítására törekszik. Fontos számára a környezetének a véleménye, rendszerint mindent több oldalról megvizsgál. Mivel mindenkinek meg akar felelni gyakran nem meri felvállalni állláspontját és összeütközésbe kerül önérvényesítő törekvéseivel. A konfrontáció elkerülése érdekében szeretné letenni a döntés terhét és inkább elfordul a valóságtól. A művészet és szépség felé fordul, ami felemeli.

Az élet a Mérleget sokszor hozza döntési helyzetbe, amikor választania kell a személyes motivációja és az etikus értékek között. Ez ellentmond azon törekvésével, hogy mindenből egyformán részesüljön. A Mérleg karaktert jellemzi Parisz trójai királyfi története, akit az istenek megbízásából Hermész felkért, hogy ítéljen Erisz almája ügyében. (Erisz a viszály istennője azzal a felirattal gurította be az Olümposzra, hogy „a legszebbnek”, amin az olümposzi istennők összevesztek.) A három vetélkedő istennő közül Parisz Aphroditénak ítélte a díjat, mert az a legszebb nő, Helené szerelmét ígérte neki. Ezzel magára haragította a másik két vetélkedő istennőt Hérát és Athénét. 

Fontos kiemelni, hogy a Mérleg bizonytalansága nem a döntésképtelenségéből ered, hanem fél a döntések következményeitől. 

A Mérlegek legérzékenyebb területe a vese és ágyáki terület. Ha az érzelmi harmónia megborul, felborulhat a sav-lúg egyensúly és ha az érzelmeket nem hagyják áramolni nagyobb a vesekő kockázata. 

A Mérlegnél különösen fontos, hogy több vizet fogyasszanak. A megfelelő vízbevitel mellett néhány esszenciális olaj is nagyon hatásosan támogatja a vesék egészségét és segít a szervezetnek leközdeni a húgyúti panaszokat - az esszenciális olajok kiválóan működnek a védelem első vonalaként. Méregtelenítőként és vizelethajtóként elsősorban a borókabogyó vagy a citrom ajánlott, de komplexebb védelemért bevethetjük a Zendocrine kapszulát is, amely segít az egészséges vesefunkció fenntartásában (emellett kiváló májtisztító).

A Mérleg feladata önmaga és döntéseinek felvállalása, amelyben a teafa illóolaj aromaterápiás használata segíthet. Ahhoz, hogy különbséget tudjon tetti a képzelet világa és a realitás között és őszintén szembe tudjon nézni a dolgokkal, a vetiver adhat biztonságos teret.