35.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes a szállítás!

Üdvözöljük webáruházunkban!

A közösségi oldalakon is megtalálhatók vagyunk! 

File:Facebook icon.svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikimedia Commons

Tudástár - Tippek

A Bak jegyben születetteknek

2023.09.27 11:05
A Bak jegyben születetteknek

A Bak csillagjegy uralkodó bolygója a Szaturnusz, a mitológiában Kronosz, az idő és a sors istene. A Karma bolygójaként nem tudunk kibújni az általa szabott feladatok alól, a célja, hogy próbára tegye az embert és ezáltal fejlődjön, alázatot, kitartást tanuljon. A jó hír az, hogy amellett, hogy szigorú, de igazságos tanító: arra az útra terel, ahol a legtöbbet fejlődhetünk.

Az idealista Nyilassal szemben a Bak már az élet gyakorlatias oldalát ragadja meg. Sokszor nem is tud elvonatkoztatni az élet tárgyszerűségétől, fizikai valóságától. Bizonyíték nélkül semmit sem fogad el, ami nem kézzelfogható, számára nem is létezik. Gyakorlatiasan él és emiatt akár igénytelennek is tűnhet. A Bak nem luxuscikkeket vásárol, hanem a praktikusság és a tartósság számára a lényeg. Tisztában van azzal, hogy amit tesz, annak következményei vannak, nem véletlenül, hiszen uralkodó bolygója a karma ura. Ezért is a Bak jelmondata: "Ki mint vet, úgy arat".

Ez az alapgondolat jelenik meg a Bak archetípusát képviselő Kronosz mítoszában. Kronosz Uranosz és Gaia gyermeke, a tizenkét titán legfiatalabbja. Amikor Gaia, a föld istene világra hozta az óriás titánokat, Uranosz, az ég istene megrémült látványuktól, de legfőképpen erejüktől, és az alvilágba száműzte őket. Gaia nehezen viselte gyermekei szenvedését és elhatározta, hogy bosszút áll Uranoszon úgy, hogy megfosztja férfiasságától, remélve ezzel jobb belátásra téríti. Egyedül Kronosz vállalta, hogy segít anyjának aki egy sarlóval levágta atyja nemi szervét. Uranoszt megfosztották hatalmától, helyette Kronoszt tették meg az ég urává. Kronosz feleségül vette saját testvérét, Rheát, és együtt uralkodtak emberek és istenek felett. Uralma alatt élte aranykorát a világ. Kronosz miután apa lesz felfalja tulajdon fiait, de végül Uranosz sorsára jutva trónját saját gyermeke, Zeusz döntötte meg.

 

 

A karma törvényén túl a mítosz másik alapgondolata, hogy Kronosz és apja végső soron egyek, azonban Kronosz meg kell, hogy tapasztalja a benne lévő ellentétes elveket, a dualitást. A történetben a megújításra való vágy, a régi rend megdöntésének szükségessége jelenik meg, amely később ismét egy korlátoltsággal fenyeget, így eredményezve egy állandó körforgást. 

Ha a sors nem állítja komoly próbák elé, a Bak maga teremti meg a problémákat: ha választhat, hogy a könnyebbik, vagy a nehezebbik utat válassza, inkább utóbbit választja egyszerűen azért, hogy minél több tapasztalatot tudjon szerezni és ezáltal fejlődni. Nagyon céltudatos: a világi sikerekért keményen harcol, és ezért képes lemondani vágyairól, késztetéseiről is. Életútja elején általában komoly próbákat kell kiállnia, amiből megtanulja, hogy igazából semmi sem állíthatja meg. Előbb utóbb eléri a kitűzött célokat, ha szívósan küzd érte. Ha valami nem sikerül neki feláll, és újrakezdi. Érdekesség, hogy csillagjegyét szimbolikusan ábrázolva olyan kecskebak, akinek a hátsó lábai helyén halfarok van - ez is azt mutatja, hogy a Bak hátrafele nem, csak előre tud menni.

A Bak legfőbb feladata, hogy megbékéljen a saját árnyoldalaival, tökéletlenségével és a társadalmilag elfogadott értékek mellett felfedezze saját értékrendszerét is. Meg kell tanulnia, hogy nem kell minden hegyet megmászni válogatás nélkül, engednie kell az önmagával és másokkal szemben tanúsított szigorúságból és keménységből.

A Bak szervei a csontrendszer, a térd, de a bőrrel és fogakkal is kapcsolatban áll, itt vannak a legnagyobb támadási felületek. Jellegzetes betegségei többek között a reuma, a köszvény, a csontritkulás, a térdízületek kopása (nehezen tud térdet hajtani) és általában az ízületi problémák.
Bőrkiütések is előfordulhatnak nála, hiszen ő a küszöb ura, ő teremti meg a kapcsolatot a belső és a külső között és ez a mások elfogadásával kapcsolatos problémákat is jelzi. A különböző kövesedési folyamatok (epe, vagy vesekő) is jellemzőek rá. Tulajdonképpen minden, ami merevedést, feszességet és keményedést jelent jellemző a Bakokra. A Bak betegségek lassan fejlődnek ki, hajlamosak krónikussá válni. 

A Bakok ízületi problémáira, reumára, köszvényre a deep blue termékeket, például az enyhítő krémet ajánljuk. Az epe, vagy vesekő lerakódása ellen a Zendocrine kapszula nyújthat hathatós segítséget, de a kapszula méregtelenítő hatása miatt bőrproblémák esetén is kiváló.

Az egészséges csonttömeg és sűrűség fenntartásához az esszenciális csont tápanyag komplexet ajánljuk - nemcsak nőknek :)

Lelki szinten a közösségen belüli feloldódáshoz, a kapcsolódásban a vörös cédrus aromatikus használata segíthet.