25.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes a szállítás!

Üdvözöljük webáruházunkban!

A közösségi oldalakon is megtalálhatók vagyunk! 

File:Facebook icon.svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikimedia Commons

Tudástár - Tippek

A Vízöntő archetípusa

2023.02.09 11:05
A Vízöntő archetípusa

 

A Vízöntő csillagjegy hagyományos uralkodó bolygója a Szaturnusz. Amikor felfedezték az Uránusz bolygót (1781-ben), a Vízöntő állatövi jegyhez sorolták, így analogikusan a Vízöntő uralkodó bolygója lett. A két bolygó az asztrológiában eléggé ellentétes elveket képvisel: a Szaturnusz konzervatív, hagyományörző, a kötelességet képviseli az Uránusz lázadó, újító princípiumával szemben. 

Elsődlegesen az Uránusz a szabadságot jelképezi, nem véletlenül kapcsolják hozzá az 1789-ben kezdődött Francia forradalom „Szabadság, Egyenlőség, Testvériség” jelmondatát. A Vízöntő a saját útját járja, saját elvei, ideái vannak, amelyhez ragaszkodik (szilárd jegy). A meglévő keretek számára szűkösek, szereti kimozdítani a dolgokat a megszokott sémákból. A célja a közösség szolgálata, de közben saját egyéniségét, szuveneritását is meg kívánja őrizni. Keresi a tökéletességet, le akarja győzni az anyag korlátait, azonban könnyen "elszállhat": a tökéletes társadalom megvalósításának ideológiája könnyen eltorzulhat, amire számos történelmi péda van.

Meg kell tanulnia kereteket adni a változásnak, különben nem a fejlődés, hanem az anarchia a következménye.

A közhiedelemmel ellentétben a Vízöntő nem vizes, hanem levegős jegy, így a problémákat nem emocionálisan, hanem intellektuálisan közelíti meg. Elhárít minden érzelmi kötötséget, mert az fogva tartaná, viszont az érzelmektől fűtött interakciókban is képesek tárgyilagosak, elfogulatlanok maradni. Nyitott a világra, keresi a vele azonosan gondolkodókat és leginkább az intelligenciával lehet lenyűgözni. 

    Feladata, hogy a dolgok megváltoztatása iránti vágyának határokat tudjon szabni, vagyis az önkorlátozás. Rá kell, hogy találon az újítás és az elfogadás közti egyensúlyra. Emellett érdemes figyelnie arra, hogy a dolgokat ne csak az intellektusa, hanem az érzelmi oldala felől is megközelítse.


    Érzékeny területük az idegrendszer, a lábszár, a boka, a vénák és az erek. Könnyebben fellépnek náluk különböző ritmuszavarok és görcsállapotok. Az idegek erősítésére, lazítására a bazsalikom illóolaj aromatikus használatát ajánljuk. Az ilang-ilang kiegyensúlyozza pulzust és csökkenti a magas vérnyomást, az Aromatouch masszázskeverék pedig stimulálja a vérkeringést főleg a végtagokban és izomgörcs esetén is hatékony megoldás. Érzelmi szinten a koranderlevél segíthet a Vízöntőnek az alkalmazkodásban, a cédrusfa pedig a másokkal való kapcsolódásban.