35.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes a szállítás!

Üdvözöljük webáruházunkban!

A közösségi oldalakon is megtalálhatók vagyunk! 

File:Facebook icon.svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikimedia Commons

Tudástár - Tippek

A Halak - az állatöv utolsó jegye

2023.03.09 11:05
A Halak - az állatöv utolsó jegye

 

A Halak az „utolsó” állatövi jegy, de mivel ez egy körforgás, kezdetét veszi egy újabb ciklus. A Halaknál feloldódnak a határok, az Én és a Te között nincs határolófal. Az ego szétárad és megsemmisül, hogy a lélek „feltámadva” egy újabb ciklust kezdhessen a Kossal. Jézus a Halak (precessziós) korszak kezdetén született. (A tavaszponton a Nap a Halak csillagkép előtt kel fel.) A Halak a keresztény szimbolikában Jézus Krisztust jelenti, és a Bibliában is számos helyen felbukkan szimbóluma.

A Halak karakterét Aphrodité és fia története jellemzi. A görök mitológiában Aphroditét és Erószt megtámadta Tüphón, a szörnyeteg. Aphrodité és gyermeke a vízen keresztül menekültek, és mindketten hallá váltak. Hogy el ne sodródjanak egymástól, egy szalagot kötöttek egymás lábára. Ez a szalag a látszólag széthúzó erők egységbe foglalásának, az egységtudat jelképe és a Halak csillagkép ábrázolásában is megjelenik.

Az archetípus másik témáját járja körbe bibliai Jónás története. A Halak alatt látható a Cet csillagkép a mélységekben való elmerülést, belső csend, az elvonulás képességét szimbolizálja (a bibliai Jónás a Cet gyomrában eltöltött három nap alatt találja meg hitét). Ahhoz, hogy szintet lépj (felfelé úszó halak) szükség van a belső munkára, így a Kossal beindított új dolgok így sikerülni fognak. Ha a belső számvetést nem végzed el, a megoldatlan, lezárandó helyzetek visszatérnek (visszaúszó hal). A Cet másik üzenete, hogy az ember a legnagyobb bajban találja meg Istent (Jónás gőgjét a Cet gyomrában átélt szenvedés töri meg).

A Halak - az Ikrekhez és a Nyilashoz hasonlóan - kettős jegy, jelképe két, egymással ellentétes irányba úszó hal. A Halak összetett személyisége miatt jellemét nehéz felismerni, hiszen sokszor önmagával sincs tisztában. Nem találja helyét a képzelet világa és a valóság között. Vágyik a teljességre, másrészt fél személyisége elvesztésétől. Gondolatai, hangulatai – környezetüktől függően - dinamikusan változnak, amely megfelel kettős természetének.

Az Ikrekkel és Nyilassal való hasonlóság a jegyek minőségében megmutatkozik. A labilis minőség miatt kevésbé tartják megbízhatónak, kitartónak (ezek a tulajdonságok a szilárd elemű jegyekre jellemző), viszont alkalmazkodóak és rugalmasak.

A jóságba vetett hite miatt hiszékeny. Akkor sem látja a valóságot, ha kihasználják, mert nem rendelkezik a megkülönböztetés, kritika képességével (Szűz analógia). Együttérző természete elhomályosíthatja ítélőképességét, és nem veszi észre ha mások manipulatív viselkedésének áldozatává válik. Mivel hajlamos elmerülni az illúziókban, a lehúzó kapcsolatokból nehezebb kimásznia. Ilyenkor megfelelő mederbe kell terelni szétfolyó energiáit, segíteni kell neki, mert gyakorlati úton sokszor nem tudja a problémákat megoldani. Nem szeret konfrontálódni, mert nehezen tudja megvédeni magát.

Rendkívüli érzékenységéből adódóan igazi művészlélek. A tudatalatti (víz) mélységéből hoz fel olyan tartalmakat, amelyek gyakran valamilyen művészeti alkotásban nyilvánulnak meg.

A Halak feladata, hogy megtanuljon a valóságban stabilan állni, és a fizikai valóságra is figyelmet fordítani. Meg kell tanulnia a Szűzhöz hasonlóan tervezni, számvetést végezni, rendszerezni az életét, nem csak sodródni az áramlattal. A Halaknak az összeszedettség eléréséhez a teafa, a stabilitáshoz a vetiver illóolajokat ajánljuk. Mivel mindkét illóolaj elég karakteres, kissé szúrós illatú, használjuk kókuszolajjal higítva például a talpra masszírozva.

Vizes jegyként hajlamos az ödémásodásra, és mivel hagyományos uralkodója a Jupiter az elhízásra is. Kritikus területek a lábfej (boka dagadás, rossz vérkeringés), a nyirokrendszer és vigyáznia kell a felfázással, megfázással. Hiperérzékenysége miatt hajlamos lelki betegségekre, a valóság elől sokszor alkoholba vagy más függőségekbe menekül.

  • Támogatás megfázás esetén: vegyél ülőfürdőt, amihez 3-3 csepp teafa és eukaliptusz illóolajat adsz fürdősóval, vagy habfürdővel elkeverve.
  • Tipp vízvisszatartás és ödéma esetén: cseppents 1-2 csepp citromot üdítődhöz.
  • A nyirokrendszer támogatására, a keringés fokozására az aromatouch keveréket masszírozd a talpra, vagy az érintett területre.
  • Függőségek esetén a sóvárgás csökkentésére a gréprút olajat aromatikusan inhaláld a kezedből.