35.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes a szállítás!

Üdvözöljük webáruházunkban!

A közösségi oldalakon is megtalálhatók vagyunk! 

File:Facebook icon.svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikimedia Commons

Tudástár - Tippek

Nyári Illóolaj Kalauz: 3 elengedhetetlen illóolaj a forró napokra

2021.05.26 16:45
Nyári Illóolaj Kalauz: 3 elengedhetetlen illóolaj a forró napokra

Nyáron mindannyian igyekszünk a legjobbat kihozni a hosszú, napsütéses napokból, ám a hőség és a nyári kellemetlenségek megkeseríthetik a szabadtéri élményeket. Szerencsére van egy titkos fegyverünk: az illóolajok! 

Íme, három illóolaj, amelyek a leghasznosabbak nyári napokon.

1. Borsmenta Illóolaj: A Hűsítő Csoda

Miért hasznos? A borsmenta illóolaj hűsítő hatású.

  • Hőség riadó! Amikor úgy érzed, hogy a felforrsz a hőségtől, cseppents néhány csepp borsmenta olajat egy permetező flakonba vízzel. Permetezd magadra, és élvezd hűsítő hatását!
  • Lábfrissítő: Egy hosszú nap után áztasd megfáradt lábaidat a vízbe borsmenta illóolajat csepegtve. 

2. Teafa Illóolaj: A Természetes Varázsló

Miért hasznos? A teafa illóolaj erős antibakteriális és fertőtlenítő hatású, segít a bőrirritációk kezelésében és természetes rovarriasztó is.

  • Rovarcsípés mentőakció: Ha a szúnyogok úgy gondolták, hogy te vagy a svédasztal, ne aggódj! Egy csepp teafaolajjal enyhítheted a viszketést és csökkentheted a duzzanatot.
  • Frissítő spray: Keverj össze teafaolajat vízzel egy spray palackban, és permetezz magadra vagy a környezetedre. Ez nem csak frissít, de távol tartja a bosszantó rovarokat is.

3. Levendula Illóolaj: A Nyugalom Megtestesítője

Miért hasznos? A levendula illóolaj nyugtató és gyulladáscsökkentő hatású, segít a napégés kezelésében és a stressz csökkentésében.

  • Napégés SOS: Előfordul, hogy túl sokáig sütteted magad a napon. Ilyenkor keverj össze egy kis levendulaolajat aloe vera géllel, és kend be a napégett bőrt – másnap máris kész vagy újabb kalandokra.
  • Esti nyugalom: Egy hosszú, aktív nap után cseppents néhány csepp levendulaolajat a párnádra vagy használd párologtatóban.

A nyári kalandokat nem kell a hőség vagy a rovarok miatt feladni. A borsmenta, teafa és levendula illóolajokkal felvértezve minden helyzetet könnyedén oldhatsz meg. Próbáld ki őket, és élvezd a nyár minden pillanatát!

 

 

Az ismertetőben található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem tartalmaznak diagnózist, nem helyettesítik a hivatalos egészségügyi ellátást. Az illóolajokat mindig tartsa távol a gyermekektöl és háziállatoktól! Mindig kérje ki az illóolajokat és hatásaikat ismerö szakember véleményét!