35.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes a szállítás!

Üdvözöljük webáruházunkban!

A közösségi oldalakon is megtalálhatók vagyunk! 

File:Facebook icon.svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikimedia Commons

Tudástár - Tippek

Mi van az illóolaj palackban?

2021.01.21 10:15
Mi van az illóolaj palackban?

A doTERRA elkötelezett abban, hogy minden alkalommal a legjobb minőségű olajat nyújtsa. Ezért minden doTERRA illóolaj szigorú teszteken megy keresztül, hogy a vásárlók csak a legtisztább, leghatékonyabb olajat kapják.

 

 

Az illóolaj-társaságok többsége szerint olajuk 100%-ban tiszta, azonban az elkötelezett gyártók ezt tesztekkel is alátámasztják.

Függetlenül attól, hogy a desztillációs folyamat során mennyire körültekintően jártak el, az esszenciális olajokat csomagolás előtt tisztaság és hatóanyagtartalom vonatkozásában is tesztelni kell.

A minőségellenőrzés biztosítja, hogy minden egyes illóolajos üvegecske csak és kizárólag 100% tiszta illékony aromás összetevőket tartalmazhat a helyes arányban, a maximális hatékonyság érdekében, és semmi mást.

 A minőségellenőrzések két fő célja:

- hatóanyag tartalom vizsgálat, melynek során azonosítják a kémiai összetételt, meghatározzák a terápiás tulajdonságokat;

- tisztaság vizsgálata, melynek során megvizsgálják, hogy az illóolaj teljesen tiszta, mentes bármiféle szennyeződéstől és hamisítástól.

Hamisításról van szó, ha bármilyen természetes vagy szintetikus összetevő (olcsó esszenciális olaj, növényi olaj, ásványi olaj, stb.) található a vizsgált termékben, amelyekkel a hamisítók az illóolaj árának csökkentését célozzák. A hamisítással nem csak az illóolaj hatásfokát változtatják meg, de a kémia, fizikai tulajdonságait is, amely akár ellentétes hatást válthat ki használat során, mint amit a felhasználó elvárt.

Sajnos nincs egységes felügyeleti szerv, amely ellenőrizné a minőséget, így a gyártó cégek felelőssége, hogy biztosítsák az általuk előállított és forgalmazott termékek teljesen tiszták, bármilyen idegen anyagtól mentesek és terápiás hatással bírnak.

A doTERRA azonban elkötelezett abban, hogy minden alkalommal a legjobb minőségű olajat nyújtsa.

Minden doTERRA illóolaj szigorú teszteken megy keresztül, hogy a vásárlók csak a legtisztább, leghatékonyabb olajat kapják.

Az iparban használt legmagasabb minőségi, tisztasági és biztonsági követelményeknek megfelelő – CPTG™ (Tanúsított, Tiszta, Letesztelt Minőség) minősítéssel rendelkeznek. Nem tartalmaznak az aktív összetevőket felhígító vivőanyagokat vagy mesterséges összetevőket, sem szennyeződéseket vagy egyéb vegyszermaradványokat.

Ha megadod a termék egyedi minőségi azonosítóját (palack alján), meggyőződhetsz a független, ellenőrzött, harmadik féltől származó laboratóriumi tesztek eredményeiről.

A doTERRA illóolajok minőségéről a  https://sourcetoyou.com/en/quality-reports oldalon győződhetsz meg.