35.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes a szállítás!

Üdvözöljük webáruházunkban!

A közösségi oldalakon is megtalálhatók vagyunk! 

File:Facebook icon.svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikimedia Commons

Tudástár - Tippek

A dōTERRA illóolajokról

2021.03.16 07:58
A dōTERRA illóolajokról

A dōTERRA illóolajok az iparban használt legmagasabb minőségi, tisztasági és biztonsági követelményeknek megfelelő – CPTG™ (Tanúsított, Tiszta, Letesztelt Minőség) minősítéssel rendelkeznek. Mit is jelent ez? 

A dōTERRA™ CPTG minősítésű esszenciális olajok tiszta, természetes, aromás összetevők, amelyeket nagy gondossággal vonnak ki a növényekből. Nem tartalmaznak az aktív összetevőket felhígító vivőanyagokat vagy mesterséges összetevőket, sem szennyeződéseket vagy egyéb vegyszermaradványokat. A dōTERRA – annak érdekében, hogy a megfelelő növényfajok alkotóelemeit válassza, amelyeket ideális környezetben termesztenek, és a megfelelő időben és gondossággal takarítanak be – szorosan együttműködik egy, az esszenciális olajok területén kiemelkedő vegyészekből és termelőkből álló globális hálózattal. A növények aromatikus összetevőit nagy tapasztalattal rendelkező lepárlók vonják ki szakszerű módon, és kémiai elemzésnek vetik alá a tisztaság és a megfelelő összetétel biztosítása érdekében. A dōTERRA CPTG minősítésű esszenciális olajok jelentik a világon ma elérhető legbiztonságosabb és legkedvezőbb hatással rendelkező olajokat.

Az esszenciális olajokat leggyakrabban alacsony hőmérsékletű gőzdesztillációs módszerrel vonják ki, amelynek során a gőz nyomás alatt áramlik a növényi anyagokon keresztül, ezáltal felszabadulnak és a gőzbe jutnak az esszenciális olajok. Miközben a gőzkeverék lehűl, szétválik a víz és az olaj, így az olaj tiszta formájában gyűjthető össze. 

A dōTERRA a sajtolást kizárólag a citrus esszenciális olajok készítésénél alkalmazza. Az ilyen eljárások során mechanikai nyomást alkalmazva préselik ki az esszenciális olajokat a citrusféle gyümölcsök héjából - tiszta és hatékony citrusolajat kapva eredményül.