35.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes a szállítás!

Üdvözöljük webáruházunkban!

A közösségi oldalakon is megtalálhatók vagyunk! 

File:Facebook icon.svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikimedia Commons

Tudástár - Tippek

A napégés tüneteinek enyhítése

2021.05.29 15:50
A napégés tüneteinek enyhítése

napégés a bőr károsodása, gyulladása, amely kellemetlen tünetekkel jár. Ha a nap megkapta a bőröd, íme néhány tipp a tünetek enyhítésére.

A levendula illóolaja fájdalomcsillapító, nyugtató hatású. Égési sérülések, így napégés esetén is kiválóan alkalmazható. Regeneráló hatásának köszönhetően segít a hámlás megelőzésében is, emiatt ideális választás, ha a napon leégtünk.

római kamilla nyugtató hatása révén szintén hatékony segítség a napégés kellemetlen tüneteinek enyhítésére.

Tipp! Az illóolajakat, vagy azok keverékét hígítsuk fel valamilyen hordozóolajjal (például Frakcionált kókuszolajjal), vagy cseppentsünk testápolónkba. Mivel a levendula és a római kamilla is biztonságos olaj, érzékenyebb bőrűek is használhatják a keveréket. Az illóolajokat a fürdővízbe is keverheted ha nagyobb felületen égett meg a bőröd!

Az illóolajok biztonságos használatáról szóló útmutatót itt találod.

Az ismertetőben található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem tartalmaznak diagnózist, nem helyettesítik a hivatalos egészségügyi ellátást. Az illóolajokat mindig tartsa távol a gyermekektöl és háziállatoktól! Mindig kérje ki az illóolajokat és hatásaikat ismerö szakember véleményét!