35.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes a szállítás!

Üdvözöljük webáruházunkban!

A közösségi oldalakon is megtalálhatók vagyunk! 

File:Facebook icon.svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikimedia Commons

Tudástár - Tippek

Enyhítsd a Napégés Tüneteit Illóolajokkal

2021.05.29 15:50
Enyhítsd a Napégés Tüneteit Illóolajokkal

A nyári napfény és a szabadban töltött idő örömei közé tartozik, de sajnos a túlzott napozás gyakran vezethet napégéshez. A bőr kipirosodása, fájdalma és gyulladása kellemetlen következményekkel járhat. Szerencsére számos természetes illóolaj áll rendelkezésre, amelyek segíthetnek enyhíteni a napégés tüneteit és gyorsíthatják a gyógyulási folyamatot.

A napégés tüneteinek enyhítésére elsősorban a levendula és kamilla illóolajakat ajánljuk.

Levendula Illóolaj

  • Hatásai: A levendula illóolaj nyugtató és gyulladáscsökkentő tulajdonságairól ismert. Enyhíti a fájdalmat és csökkenti a bőrpírt. Égési sérülések, így napégés esetén is kiválóan alkalmazható. Regeneráló hatásának köszönhetően segít a hámlás megelőzésében is, emiatt ideális választás, ha a napon leégtünk.
  • Használat: Keverjünk néhány cseppet egy hordozóolajba (pl. kókusz- vagy jojobaolaj), majd finoman masszírozzuk be az érintett bőrfelületre.

Kamilla Illóolaj

  • Hatásai: A kamilla illóolaj nyugtató és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, enyhíti a bőrirritációt és elősegíti a gyógyulást.
  • Használat: Hordozóolajjal hígítva alkalmazzuk közvetlenül a bőrre, vagy adhatjuk a fürdővízhez is.

Hogyan használjuk az illóolajokat napégés enyhítésére?

  1. Topikális alkalmazás: Keverjünk 2-3 csepp illóolajat egy evőkanál hordozóolajba (pl. kókusz-, jojoba- vagy mandulaolaj), majd finoman masszírozzuk be az érintett bőrfelületre.
  2. Hűsítő spray: Keverjünk össze néhány csepp illóolajat vízzel egy spray palackban, és permetezzük a napégett bőrre a nap folyamán többször is.
  3. Fürdő: Adjunk 5-10 csepp illóolajat egy kád langyos vízhez, és áztassuk magunkat 15-20 percig a teljes test nyugtatása érdekében.

 

Az ismertetőben található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem tartalmaznak diagnózist, nem helyettesítik a hivatalos egészségügyi ellátást. Az illóolajokat mindig tartsa távol a gyermekektöl és háziállatoktól! Mindig kérje ki az illóolajokat és hatásaikat ismerö szakember véleményét!