35.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes a szállítás!

Üdvözöljük webáruházunkban!

A közösségi oldalakon is megtalálhatók vagyunk! 

File:Facebook icon.svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikimedia Commons

Tudástár - Tippek

A Kos, az újrakezdés jegye

2023.01.05 18:05
A Kos, az újrakezdés jegye

A Kos a zodiákus első jegye, minden kezdetet a Kos képvisel. A Kos érdekeltségű emberek állandóan kezdeményeznek, és hatalmas lendülettel vetik bele magukat mindenbe. Nem mindegy azonban, hogy a Kos tüzét milyen módon égeti el, mennyiben veszi figyelembe mások érdekeit. A jegy pozitív megélésében felhasználhatjuk az illóolajok segítségét.

Tüzes versengés, harciasság, robbanó természet, dinamikus lendület, újrakezdésre való képesség - ez mind a Kos analógiájához tartozik. A Kos archetípusát Arész testesíti meg, aki a görög mitológiában a harc és a háború istene. Tűz elemű jegyként erős érvényesülési vágy, önérvényesítésre való késztetés jellemzi. Harcol a vezető, központi szerepért, élre akar törni, önmagát előtérbe helyezni. Gyors, energikus döntések jellemzik, olyan helyzetekben jön elő erőssége, ahol aktívan cselekedni kell. Gyengéje, hogy elhamarkodottan cselekszik „fejjel megy a falnak”, nehezen tud lenyugodni. Negatív aspektusoknál a Kosok kevésbé vesznek tudomást a környzetükről és annak érdekéiről, szóba sem kerül náluk a józan megfontolás, az önuralom.

Tanulási feladata a mértékletesség, megfontolt cselekvés, a másokért való küzdelem. Ahhoz, hogy energiáit pozitív használja, bevethetjük az illóolajok segítségét. A Kos jegyűeknek elsősorban a kardamom, vagy a kakukkfű illóolaját ajánljuk, amelyek az énközpontúság és hajthatatlanság negatív érzelmeit segíthetnek átfordítani az elfogadás irányába. Mindkét illóolaj kiváló a mentális fáradság, kimerültség ellen is. Az energiák tudatos felhasználását borókabogyó segítheti. 

A Kos kritikus testrésze a fej, arc, homlok, fogak. Jellegzetes betegségei közé tartozik, a fejfájás, migrén, fogfájás, arc- és homloküreg gyulladás, magas vérnyomás. 

Tippek:

  • fogfájás esetén egy csepp szegfűszeg olajat cseppents az érzékeny területre (eugenol tartalma fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású).
  • migrénes fejfájás esetén masszírozd a bazsalikom olajat a halántékodra (nagyon jó görcsoldó hatású).