35.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes a szállítás!

Üdvözöljük webáruházunkban!

A közösségi oldalakon is megtalálhatók vagyunk! 

File:Facebook icon.svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikimedia Commons

Tudástár - Tippek

A kiegyensúlyozó Geránium

2021.01.28 18:08
A kiegyensúlyozó Geránium

A Geránium (Pelargonium graveolens) bőrre gyakorolt jótékony hatásain túl különösen fontos kísérője a női létnek, a hormonrendszerre gyakorolt kiegyensúlyozó hatásának köszönhetően. 

Illatprofilját tekintve rózsás, lágyan virágos és gyógynövényes illat. Gyakran hasznáják az igazi rózsaolaj hígítására. Friss jellegű, lágy szívjegy.

Érdekességként 800 kg növényi anyagból 1 kg illóolaj készül.

A Geránium a mindennapi bőrápolásban elengedhetetlen szerepet játszik, de gyógyító tulajdonságai nagyon szerteágazóak.

A bőrön alkalmazva frissít és hidratál, ugyanakkor összehúzó hatású, hűsít és megnyugtat.

A Geránium illóolaja a mellékvese működésére is jótékony hatású. Véd a stresszreakció káros hatásaitól, a gyulladásos folyamatoktól.

Hatékony hormonrendszeri szabályozó a hasi területre masszírozva menstruációs fájdalmak, változókori panaszok esetén. Nagyon jó hőhullámokra, stresszkezelésben, hangulati problémák esetén.

Lélek szinten emelő és védelmező tulajdonságú, segítség a szorongás oldásábanHarmonizál, kiegyensúlyoz és regenerál. Segít az élet szép oldalát meglátni.

 „A geránium egy rendkívül alulértékelt személyiség, aki nagylelkűen vigaszt nyújt a szenvedőknek, az összetört szívűeknek, a bánatosaknak, azoknak akik gyászolnak és akik stresszelnek. Függetlenül attól, hogy férfi vagy nő, a geránium melegszívű, kedves és nagylelkű személyiség, és érdemes megbecsülni önmaga különlegességéért, pontosan azért, mert az aki.”

Valerie Ann Worwood, The Fragrant Mind könyvben megjelent karakterisztikája

Tipp1: hormonegyensúly megtartására, a PMS tüneteinek és menopauza átmeneti szakaszának támogatására a Gerániumot tartalmazó, speciálisan erre a célra kifejlesztett  Clary Calm keveréket masszírozzuk alhasunkra.

Tipp2:  A stresszérzet csökkentésére és az idegek nyugtatására cseppensünk Geránium illóolajat párologtatónkba.

A várandósság első három hónapjában és a szoptatás ideje alatt kerülendő a Geránium illóolaj szülést beindító hatása miatt! Alacsony vércukorszintűek szintén kerüljék a geránium illóolajat!

Az oldalon található információk tájkoztató jellegűek, nem szolgálnak orvosi tanácsként és semmiképp sem pótolják a szakorvosi tanácsadást és kezelést. Javasoljuk, hogy minden egészségügyi probléma esetén forduljon szakképzett orvoshoz.

Aromatika magazin 2019. 6.3.