35.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes a szállítás!

Üdvözöljük webáruházunkban!

A közösségi oldalakon is megtalálhatók vagyunk! 

File:Facebook icon.svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikimedia Commons

Tudástár - Tippek

Milyen illóolajokat vethetünk be köhögés ellen?

2021.02.24 19:18
Milyen illóolajokat vethetünk be köhögés ellen?

Nem mindegy, hogy milyen jellegű köhögésre keresünk gyógyírt: az un. száraz köhögés esetén a köhögés csillapítása, a fokozott nyáktermelődéssel járó köhögés esetén a nyák feloldását, eltávolítását elősegítő köptető hatású szerek alkalmazása javasolt.

A megfázásos, meghűléses betegségek során a légút nyálkahártyája kiszáradhat, ami száraz köhögést válthat ki. A fokozott nyáktermelődéssel, letapadt váladékkal járó meghűlés viszont hurutos köhögéssel jár.                                                  

A váladék feloldását segítő, viszkozitását csökkentő segítő illóolajok közé tartozik például a kakukkfű, az eukaliptusz, a borsmenta, citromciprusszibériai fenyőteafa, és a tömjén.

Amennyiben nincs felszakítandó váladék a légutakban (például allergia esetén), a köhögés ingerlést csökkentő, csillapító hatású illóolajok használata javasolt, mint a bazsalikomlevendula, muskotályzsálya, római kamilla, vagy a szantálfa                

Tipp: Az illóolajokat használhatod inhalálva, aromatikusan párologtatva, a mellkas, hát területére frakcionált kókuszolajjal hígítva bedörzsölve, de készíthetsz belőle fürdőt is péládul mézzel, vagy fürdősóval keverve.

Az illóolajok biztonságos használatáról szóló útmutatót itt találod.

Az ismertetőben található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem tartalmaznak diagnózist, nem helyettesítik a hivatalos egészségügyi ellátást. Az illóolajokat mindig tartsa távol a gyermekektöl és háziállatoktól! Mindig kérje ki az illóolajokat és hatásaikat ismerö szakember véleményét!