25.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes a szállítás!

Üdvözöljük webáruházunkban!

A közösségi oldalakon is megtalálhatók vagyunk! 

File:Facebook icon.svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikimedia Commons

Tudástár - Tippek

Copaiba vs. Kannabisz olaj

2021.03.09 18:38
Copaiba vs. Kannabisz olaj
Tudtad, hogy a Copaiba esszenciális illóolaj az immun- és idegrendszerre legalább olyan jótékonyan hat, mint a kannabisz olaj?

Az endokannabinoid rendszer (ESC) alapvető szerepet játszik hangulat, az evés, az alvás, és a pihenés szabályozásában.

Ez a receptorokból és enzimekből álló biológiai rendszer az egész központi és perifériás idegrendszerben megtalálható, és számtalan fiziológiai folyamat szabályozójaként működik, amely segít fenntartani a belső egyensúlyunkat.

Az ESC működését nagyban befolyásolhatják az endokannabinoidok (a szervezet által termeltek), fitokannabinoidok (növények által termeltek) és szintetikus kannabinoidok (laboratóriumban előállítottak).

A fitokannabinoidokat természetes módon olyan növények termelik, mint a kannabisz, a fekete szarvasgomba és a kakaó, és olyan illóolajokban találhatók meg, mint a Copaiba, a fekete bors és a Melissa.

A Copaiba esszenciális illóolajnak magas a béta-kariofilén tartalma, amely közvetlenül tud kapcsolódni az ESC receptoraihoz. Így rendkívüli hatékonysággal támogatja az ideg- és immunrendszer egészséges működését.

Tisztaságának és az ESC rendszerre való közvetlen hatásának köszönhetően legalább olyan hatékonyságú, mint a CDB (kannabisz) olaj!

A Copaiba és a CBD (kannabisz) olaj hatékonyságát összehasonlító részletes cikket itt találod.

Hogyan gyűjtik be a copaiba olajat?

A copaibaolaj begyűjtése során a copaibafát megcsapolják és az esszenciális olajat a copaibafa olajtartalmú gyantájából nyerik ki gőzdesztilláció útján. Az Amazonas vidékén termő copaibafák évente hat hónapon át megközelíthetetlenek. Minden év januárjától júniusáig azonban esős időszak köszönt be a folyó térségében. Ezen időszak alatt a folyó és a mellékágak vízszintje átlagosan hat méterrel vagy akár többel is megemelkedik, aminek köszönhetően csónakkal már megközelíthetővé válnak a copaibafák.   

A fa legelső megcsapolása alkalmával azonnal kinyerhető belőle egy bizonyos mennyiségű olajos gyanta. Ezután a fán ejtett bemetszést lezárják, majd az év folyamán később még egyszer vagy kétszer újra lecsapolják a fa nedvét. A copaibafa által termelt olajos gyanta mennyisége függ a fa törzsének átmérőjétől, a lombozata méretétől és az esőerdő lombkoronaszintjében elfoglalt helyétől is, de évente átlagosan minden fa kb. két és hat liter közötti olajos gyantát képes termelni. A copaibafa akár 400 évig is elél, a magassága pedig a 30 métert is meghaladhatja.