35.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes a szállítás!

Üdvözöljük webáruházunkban!

A közösségi oldalakon is megtalálhatók vagyunk! 

File:Facebook icon.svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikimedia Commons

Tudástár - Tippek

Hólyaghurut, "felfázás" esetén használható illóolajak

2021.04.06 18:29
Hólyaghurut, "felfázás" esetén használható illóolajak

A hólyaghurut vagy „felfázás”, a hólyag gyulladása, amelyet általában bakteriális fertőzés okoz. Milyen illóolajak lehetnek hatékonyak a tünetek enyhítésére? 

 

 

A hólyaghurut fő tünete a gyakori vizeletürítési inger, amely általában csak kis mennyiségű vizelet ürítést eredményez gyakran fájdalmas, irritáló, csípő érzéssel. Árulkodó jel lehet a vizelet sötétebb színe és rossz szaga is. A hólyaghurutot alhasi fájdalom, hidegrázás, láz is kísérheti.

Fontos lenne, hogy a felfázás első jeleinek észlelésekor próbáljuk megelőzni a tünetek további erősödését, annak érdekében is, hogy a fertőzés ne terjedjen át a vesékre.

Nagyon fontos a bőséges folyadékfogyasztás, a kávé és alkohol mellőzése, valamint C-vitamin bevitel.

Milyen illóolajok lehetnek hatékonyak hólyaghurut esetén? Gyulladáscsökkentő, antiszeptikus, tisztító tulajdonságai miatt 10 ajánlott illóolaj:

teafa

borókabogyó

muskotályzsálya

római kamilla

levendula

indiai citromfű

bergamott

kakukkfű

eukaliptusz

oregano

Ezek valamilyen kombinációjával készíthetünk saját keveréket frakcionált kókuszolajjal hígítva, amelyet az alhasi területre masszírozunk. Nagyon hatásos lehet még ülőfürdő alkalmazása, amelynek során maximum 5 csepp illóolajat egy kiskanál mézzel, vagy fürdősóval, vagy akár habfürdővel elkeverve a vízhez adagolunk.

Az illóolajok biztonságos használatáról szóló útmutatót itt találod.

Az oldalon található információk tájkoztató jellegűek, nem szolgálnak orvosi tanácsként és semmiképp sem pótolják a szakorvosi tanácsadást és kezelést. Javasoljuk, hogy minden egészségügyi probléma esetén forduljon szakképzett orvoshoz.