35.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes a szállítás!

Üdvözöljük webáruházunkban!

A közösségi oldalakon is megtalálhatók vagyunk! 

File:Facebook icon.svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikimedia Commons

Tudástár - Tippek

Az ajakherpesz természetes ellenszerei

2021.05.06 12:21
Az ajakherpesz természetes ellenszerei

Eléggé kellemetlen tud lenne, ha herpesz jelenik meg az ajkunkon, pláne ha társasági eseményre van meghívásunk, vagy éppen randira készülünk.

 

A herpesz vírusnak többféle típusa van, az ajakon megjelenő változatát a Herpes simplex nevű vírus 1. típusa okozza.

Az ajak herpeszre érdemes az illóolajokat is kipróbálni.

Erős vírusellenes hatásuk miatt az ajak herpesz gyorsabb lefolyását vagy megakadályozását segítendő elsősorban az orvosi citromfű és a teafa illóolajokat ajánljuk, de sokan esküsznek a fertőtlenítő, szárító hatású borsmenta és a gyulladáscsökkentő, hámgeneráló levendula párosára.

Recept tipp! 2 teáskanálnyi frakcionált kókuszolajhoz adjunk 1-1 csepp orvosi citromfű és/vagy teafa illóolajat, amelyet a kezelendő területre fülpiszkálóval vigyünk fel.

Leggyorsabban akkor érhetünk el eredményt, ha már a kezdeti tünetek jelentkezésekor elkezdjük a kezelést. Ezzel csökkenthető a hólyagok kiterjedése és a szóródás esélye is.

Az illóolajok biztonságos használatáról szóló útmutatót itt találod.

Az ismertetőben található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem tartalmaznak diagnózist, nem helyettesítik a hivatalos egészségügyi ellátást. Az illóolajokat mindig tartsa távol a gyermekektöl és háziállatoktól! Mindig kérje ki az illóolajokat és hatásaikat ismerö szakember véleményét!